Arbejdet i udvalget påbegyndes hurtigst muligt, hvor der skal tages kontakt til YMCA-foreninger i andre europæiske lande for at afsøge, om der er nogen, der kunne være interesserede i at blive EVS-volontører (European Volunteer Service) i KFUM og KFUK i Distrikt Aarhus.

Viser det sig, at der er interesse for at blive volontør, skal der også arbejdes med fundraising, planlægges et introforløb for de to volontører i Aarhus og i samarbejde med volontørerne fastlægges, hvad de skal arbejde med, når de kommer til Danmark. 

Som afslutning på forløbet kan man forestille sig, at udvalget skal lave evaluering samt arrangere en god afsked.

Sparringsmuligheder med bestyrelse og landsudvalg

KFUM og KFUK i Distrikt Aarhus har tidligere været værter for internationale volontører fra andre YMCAs. Sidst vi havde volontører var i 2016, hvor vi havde en volontør fra Ukraine og en fra Hviderusland. Der er derfor mulighed for at trække på erfaringer, vi allerede har gjort os.

Udvalget bliver nedsat som en arbejdsgruppe under Distriktsbestyrelsen og vil altid kunne sparre med bestyrelse og ansatte.

Om dig
Du skal være imødekommende og have lyst til at tage hånd om to internationale unge, du endnu ikke kender. Det er en fordel at have et godt kendskab til KFUM og KFUK, og hvis du skal være mentor, er det en fordel hvis du er relativ fleksibel i dagtimerne. Det kan nemlig være muligt, at den internationale volontør for brug for en snak. Du skal kunne afsætte tid til 5-6 møder i foråret og hyppigere møder med de to volontører i efteråret.

Det får du
Du kommer til at knytte stærke bånd til to internationale unge, og dermed får du mulighed for at opbygge et internationalt netværk. Du kommer til at være med til at udvikle det lokale foreningsliv, og får derfor gode erfaringer med organisationsudvikling og ledelse.


Ansøgning og spørgsmål
Hvis det er noget for dig, så send os en mail med en kortfattet ansøgning senest den 24. januar.

Du er også meget velkommen til at kontakte os, hvis du har yderligere spørgsmål.

Både spørgsmål og ansøgning skal sendes til Mads Damgaard: formand.aarhus@kfum-kfuk.dk.